De beste VPN-tjenestene som er gratis å bruke

Mange velger en grataisløsning når de skaffer seg en VPN-tjeneste, og det er kanskje ikke så rart. Men selv om VPN ikke er noe folk tenker at de må betale for, kan det likevel lønne seg å betale en minimal sum for å få en enda bedre tjeneste.

1
"ExpressVPN er et av de tryggeste valgene du kan gjøre. En VPN-tjeneste helt i toppsjiktet."
 • Meget bra hastighet
 • Komplett VPN-løsning
 • Servere i 94 land
98
2
"NordVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, noe vi skjønner veldig godt."
 • God hastighet og stabil tilknytning
 • Høy kvalitet til lav pris
 • Over 5000 servere i 59 land
96
3
"CyberGhost er en av de aller beste VPN-tjenestene der ute, og det til en rimelig pris."
 • Kan brukes på 7 enheter samtidig
 • Loggfører ikke databruk
 • Over 6500 servere i 89 land
79
4
" Den forholdsvis ferske VPN-tjenesten UltraVPN er blant de aller beste på markedet. "
 • AES 256-bit kryptering
 • Konkurransedyktige på pris
 • Fungerer bra med Netflix
85
5
"Surshark er en meget populær VPN-tjeneste som på relativt kort tid har jobbet seg helt opp i tetsjiktet når det kommer til VPN-tjenester."
 • Godt utvalg av servere
 • Konkurransedyktige på pris
 • Veldig rask tjeneste
89
6
" VPN-tjenesten ProtonVPN, som er basert i Sveits, er alt i alt en god og sikker tjeneste. "
 • Ingen loggføring av data
 • Servere i 50 land
 • AES 256-bit kryptering
80
7
"PrivateVPN er en ny utfordrer i VPN-markedet, og den Sverige-baserte tjenesten fungerer godt."
 • Baserte i Sverige
 • Servere i 60 land
 • God hastighet
76
8
" Bullguard er kanskje mest kjent for sitt antivirusprogram, men VPN-tjenesten deres er også bra. "
 • AES 256-bit kryptering
 • Ingen loggføring av data
 • God hastighet
80
9
" Trust.Zone er en sikker og stabil VPN-tjeneste som også tilbyr en gratis versjon. "
 • Kan brukes til Netflix
 • Loggfører ikke data
 • Godt utvalg av servere
80
10
" Hide.me tilbyr både en gratis- og en betalt VPN-tjeneste som gir deg god sikkerhet på nettet. "
 • Loggfører ingen data
 • Stabil tilkobling
 • Godt serverutvalg
80

Finnes det bra gratis VPN-tjenester?

Svaret er ja, det finnes bra gratis VPN-tjenester. De aller fleste klarer seg med en VPN-tjeneste de slipper betale for, men om du ønsker tryggheten med en enda bedre kryptering, en mer stabil tilkobling og ikke minst en raskere tjeneste, må du regne med å måtte betale for den.
En annen ulempe med gratis VPN-tjenester er at de som oftest har begrensninger når det kommer til data per dag.

Dette bør du vite før du velger en gratis VPN-tjeneste

Det er flere ting du bør vite før du eventuelt velger en gratis VPN-tjeneste som en permanent løsning. Her er tre eksempler på ting du bør ta med i betraktningen:

#1 Betalte VPN tjenester koster ikke mye

Det er ikke store summen du sparer på å velge en gratis VPN-tjeneste fremfor en betalt VPN-tjeneste. Det finnes nemlig VPN-tjenester som er mer enn gode nok for helt ned i 30 kroner per måned.

Går du opp til 50 eller 70 kroner per måned kan du velge og vrake blant de beste VPN-tjenestene på markedet.

De aller fleste VPN-tjenester tilbyr også en gratis 30 dagers periode, eller det vil si at du kan kreve pengene tilbake dersom du ikke skulle være fornøyd og ikke ønsker å bruke tjenesten videre.

Vår klare anbefaling er derfor å velge en rimelig VPN-tjeneste fremfor en gratis VPN-tjeneste. Den lille summen du må ut med hver måned er absolutt verdt det, slik at du slipper å irritere deg over treg hastighet eller begrenset data.

#2 Gratis VPN-tjenester har ofte begrensninger

Før du velger en gratis VPN-tjeneste, bør du undersøke hvor mye du kan surfe gratis per måned. Noen leverandører av gratis VPN-tjenester opererer også med databegrensninger per dag. Så selv om tjenesten er god på alle andre måter, kan du møte på hindringer når det gjelder mengden data. For eksempel tilbyr to av de mest populære gratis VPN-tjenestene, Windscibe og TunnelBear bare 500MB data per måned.

Det kommer med andre ord an på hva du primært skal bruke VPN-tjenesten til. Skal du for eksempel streame filmer eller serier på Netflix, eller streame NRK når du er i utlandet, kommer du relativt raskt til å nå denne grensen.

#3 Gratis VPN-tjenester har færre servere og lavere hastighet

De aller fleste gratis VPN-tjenester har lavere hastighet og servere i færre land. Noe som ikke er så rart ettersom de ikke tar seg betalt for tjenesten de leverer. Det kan være veldig irriterende med lav hastighet hvis du streamer mye.

Slik kan du få betalte VPN-tjenester gratis

Vil du ha en best mulig VPN-tjeneste, men ikke ønsker å betale noe for den, så tilbyr så og si alle VPN-tjenester i dag en 30 dagers pengene tilbake garanti. Du kan altså kreve pengene tilbake etter 30 dager hvis du ikke er fornøyd. Du må regne med å måtte svare på et par spørsmål fra leverandørens kundeservice, men pengene de får du tilbake. Ulempen er imidlertid at du da bare har 30 dager på deg å bruke tjenesten.
Et godt eksempel på en meget bra VPN-tjeneste som har en 30 dagers pengene tilbake garanti, er ExpressVPN – en populær VPN-tjeneste med over 2000 servere i mer enn 90 land verden over. I tillegg tilbyr Express VPN kryptering på militært nivå.

Dette bør du se etter i en gratis VPN- tjeneste

Før du velger en gratis VPN-tjeneste, bør du sjekke om leverandøren har et godt rykte. Noen leverandører selger nemlig informasjonen om deg videre til tredjeparter, slik at du kan bli nedspammet med uønsket reklame.

Du bør også sjekke om VPN-tjenesten har servere i det landet du ønsker å koble deg til. Trenger du en norsk IP-adresse, for eksempel hvis du skal se NRK fra utlandet, må du velge en VPN-tjeneste som har servere i Norge.

Som nevnt burde du også sjekke om VPN-tjenesten har begrensninger når det kommer til data per dag eller måned.

Dette er de 3 beste gratis VPN-tjenestene i Norge

#1 ProtonVPN

Den sveitsiske gratis VPN-tjenesten ProtonVPN tilbyr 500 servere i over 30 forskjellige land. Tjenesten er kjent for å være både sikker og stabil. Det er det samme selskapet som tilbyr den populære sikkerhetstjenesten ProtonMail.

#2 Windscribe

Windscribe skiller seg fra mange andre gratis VPN-tjenester ved at du kan bruke forholdsvis mye data, faktisk helt opp til 10GB hvis du registrerer deg med en epostadresse. Denne gratis VPN-tjenesten gjør det bra på de aller fleste tester, også internasjonalt.

#3 TunnelBear

TunnelBear er en svært brukervennlig gratis VPN-tjeneste som har blitt veldig populær blant stadig flere brukere. Vær imidlertid oppmerksom på at TunnelBear i skrivende stund kun tilbyr servere i USA. Tjenesten passer ypperlig hvis det for eksempel er amerikansk Netflix du skal streame.
Ofte stilte spørsmål

Hvilke er de beste gratis VPN tjenestene?

De beste gratis VPN-tjenesten finner du omtalt har på våre nettsider.

Hvordan tjener gratis VPN-tjenester penger?

Gratis VPN-tjenester tjener penger på å vise deg reklame. Noen VPN-tjenester tjener også penger på å selge dine data til tredjeparter.

VPN-tjenester som tilbyr en gratis 30 dagers periode, tjener penger på at mange velger å fortsette å bruke tjenesten etter at de 30 dagene har gått og da begynner å betale for den.

Hvilke gratis VPN-tjenester har servere i Norge?

Så og si alle de mest populære gratis VPN-tjenestene har servere i Norge.

Er VPN lovlig i Norge?

Ja, VPN er fullt lovlig i Norge, så lenge du ikke foretar deg noe ulovlig på nettet når du bruker den.

FAQ

Hva står VPN for?
VPN er en forkortelse for Virtual Private Network.
Hva gjør en VPN-tjeneste?
Kort forklart er det en tjeneste som skjuler IP-adressen din og opphever geoblokkeringer.
Hva koster en VPN-tjeneste?
Prisene på VPN-tjenester varierer fra leverandør til leverandør. Men du får en god VPN-tjeneste for 30-70 kroner per måned.
Hvordan velge VPN-tjeneste?
Når du skal velge en VPN-tjeneste er det viktig at du velger en tjeneste som har servere i det landet du ønsker å koble deg til. Ønsker du for eksempel å se amerikansk Netflix, må du velge en VPN-tjeneste som har servere i USA.
Er VPN lovlig?
Ja, VPN er fullt lovlig, også i Norge. Det finnes imidlertid land som ikke lar innbyggerne benytte seg av VPN, som for eksempel Russland, Kina, Iran og Nord-Korea.

Annonsering:

VPNtopp er en gratis portal til VPN-tjenester. For at den skal være gratis for deg, mottar vi et lite honorar for å linke videre til VPN-leverandører.

Vi har imidlertid ikke kapasitet til å dekke alle tilbyderne der ute, for det kryr av dem. Vi håper likevel at du finner denne siden nyttig, og setter stor pris på om du deler den med noen som kan være interessert i VPN-tjenester.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.