Slik ser du norsk TV i utlandet

Er du i utlandet, men likevel ønsker å se norsk TV, trenger du en VPN-tjeneste. Det finnes mange av dem på markedet, både gratisversjoner og VPN-tjenester som du må betale for å bruke. Som regel dreier det seg om fra 30 - 70 kroner per måned.

Vil du ha en rask og stabil VPN-tjeneste med sterk kryptering av data, anbefaler vi at du velger en betalt VPN-tjeneste fremfor en som er gratis.

Tre enkle steg

 1. Last ned en VPN-tjeneste fra nettet
 2. Koble deg en server i Norge slik at du får en norsk IP-adresse
 3. Velg den TV-kanalen du ønsker å se og nyt innholdet

Her ser du noen eksempler på VPN-tjenester som har servere i Norge og som derfor passer ypperlig til å streame norsk TV-innhold fra utlandet:

1
"NordVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, noe vi skjønner veldig godt."
 • God hastighet og stabil tilknytning
 • Høy kvalitet til lav pris
 • Over 5000 servere i 59 land
96
2
" VPN-tjenesten ProtonVPN, som er basert i Sveits, er alt i alt en god og sikker tjeneste. "
 • Ingen loggføring av data
 • Servere i 50 land
 • AES 256-bit kryptering
80
3
"Surshark er en meget populær VPN-tjeneste som på relativt kort tid har jobbet seg helt opp i tetsjiktet når det kommer til VPN-tjenester."
 • Godt utvalg av servere
 • Konkurransedyktige på pris
 • Veldig rask tjeneste
89
4
" Bullguard er kanskje mest kjent for sitt antivirusprogram, men VPN-tjenesten deres er også bra. "
 • AES 256-bit kryptering
 • Ingen loggføring av data
 • God hastighet
80
5
"CyberGhost er en av de aller beste VPN-tjenestene der ute, og det til en rimelig pris."
 • Kan brukes på 7 enheter samtidig
 • Loggfører ikke databruk
 • Over 6500 servere i 89 land
79
6
"ExpressVPN er et av de tryggeste valgene du kan gjøre. En VPN-tjeneste helt i toppsjiktet."
 • Meget bra hastighet
 • Komplett VPN-løsning
 • Servere i 94 land
98
7
" Hide.me tilbyr både en gratis- og en betalt VPN-tjeneste som gir deg god sikkerhet på nettet. "
 • Loggfører ingen data
 • Stabil tilkobling
 • Godt serverutvalg
80
8
" Den populære VPN-tjenesten HideMyAss er en av de aller beste på markedet. "
 • Servere i 190 land
 • Stabil og sikker tilkobling
 • Kan prøves gratis i 7 dager
80
9
"MacSentry er en komplett VPN-tjeneste som også inneholder mange nyttige tilleggsverktøy"
 • Nyttige tilleggsverktøy
 • Fokuserer på anonymitet
 • Network Lock
80
10
" OVPN er en god VPN-tjeneste som du trygt kan bruke til båe å fjerne geoblokkeringer og surfe anonymt på nettet. "
 • Meget brukervennlig
 • Kill Switch
 • Egne DNS-servere
80

Norsk TV er geoblokkert i utlandet

Du har sikkert opplevd det før. Du er for eksempel i Sverige eller Danmark og rigger deg til med potetgull og det hele for å se en film eller en fotballkamp på norsk TV, for så å få beskjed om at TV-kanalen ikke kan vises utenfor Norges grenser. Grunnen til det har med rettigheter å gjøre. Produsentene har rett og slett ikke lov til å vise programmene utenfor Norge.

Regjeringen jobber imidlertid med å få på plass en løsning som skal gi nordmenn lov til se nordiske TV-kanaler innen EU, men det er noe uklart hvor langt dette arbeidet er kommet.

Men med en VPN-tjeneste kan du koble deg til en server i Norge uansett hvor du måtte befinne deg. Du får da en norsk IP-adresse, og kan se så mye norsk TV du bare vil, fullt lovlig.

Slik fungerer en VPN-tjeneste

Med en VPN-tjeneste kan du koble deg til en server i det landet du vil se innhold fra. Ønsker du for eksempel å se amerikansk Netflix, kobler du deg via VPN-tjenesten din til en server i USA. Når du så går inn på Netflix med en amerikansk IP-adresse tror avsenderen at du befinner deg i USA. Dette fordi all datatrafikken fra din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon blir omdirigert via serveren du er koblet til.

De aller fleste VPN-tjenestene på markedet har servere i veldig mange land, inkludert Norge. Du bør likevel sjekke om VPN-tjenesten du velger har servere i det landet du ønsker å koble deg til før du velger hvilken VPN-tjeneste du skal bruke.

Dette bør du se etter når du velger VPN-tjeneste

Når du skal velge en VPN-tjeneste bør du først tenke på hva du primært skal bruke den til. Skal du for eksempel bare se norsk TV, så holder det med en VPN-tjeneste som har en server i Norge.

Men det er også flere faktorer som spiller inn i valget av VPN-tjeneste. Både sikkerhetsnivå med tanke på kryptering, hastighet og stabilitet er no du bør undersøke. Hovedregelen er at det lønner seg å velge en VPN-tjeneste som du betaler en liten sum per måned for å bruke fremfor en gratis VPN-tjeneste. Da kan du nemlig oppleve at hastigheten er treg, eller at dataene dine blir solgt videre til en tredjepart for å kunne brukes i målrettet markedsføring. Og det vil du vel ikke?

Slik fungerer en VPN-tjeneste

I de aller fleste tilfeller vil du kun være tilkoblet én server i VPN-tjenesten du bruker, som for eksempel serveren på jobben din. Du må da logge deg på med et brukernavn og et passord. Dette er fordi ingen uvedkommende skal komme inn på serveren.

Når du har logget deg inn blir du tildelt en sikker tunnel, som krypterer all data. Dette kalles en VPN-tunnel, hvor bare avsender og mottaker vet hvilke data som blir sendt. En VPN-tjeneste fungerer på alle mulige enheter, som for eksempel PC, Mac, nettbrett og mobil, uavhengig av om du bruker Android, iOS eller Windows.

Hva annet kan du bruke VPN-tjenesten til?

En VPN-tjeneste kan brukes til mye mer enn å se TV i andre land enn i det landet du befinner deg i. Ettersom IP-adressen din, altså den du bruker her hjemme, blir skjult når du bruker en VPN-tjeneste, er du bedre beskyttet mot hackere. Det er med andre ord mye tryggere å ferdes på nettet med VPN.

I land hvor myndighetene har strenge restriksjoner på TV-kanaler og nettsteder, som for eksempel i Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, kan en VPN-tjeneste brukes til å for eksempel åpne Facebook, Twitter, Wikipedia eller andre blokkerte nettsteder.

Mange selskaper bruker også VPN på grunn av sikkerhetsaspektet. Det betyr at du kan logge deg på serveren på jobben, selv om du sitter hjemme eller på hytta, eller et helt annet sted for den saks skyld.

FAQ

Hva er VPN?
VPN er en forkortelse for Virtual Private Network. Kort forklart er det en tjeneste som skjuler IP-adressen din og opphever geoblokkeringer.
Hvordan finner jeg en VPN-tjeneste?
Du finner mange VPN-tjenester på nettet, både gratis VPN-tjenester og VPN-tjenester du må betale for å bruke. Vi anbefaler at du velger en betalt VPN-tjeneste for kvalitetens skyld.
Hvordan ser jeg norsk TV i utlandet?
Du kan se norsk TV i utlandet ved å koble deg til en VPN-tjeneste som har servere i Norge, noe de aller fleste VPN-leverandørene tilbyr.
Hva bør jeg se etter i en VPN-tjeneste?
I en VPN-tjeneste bør du se etter i hvilke land leverandøren har sine servere. Du bør også sjekke hastigheten, krypteringsnivået og stabiliiteten.
Er VPN lovlig i Norge?
Ja, VPN er fullt lovlig, også i Norge. Men det finnes land som ikke tillater bruk av VPN, som for eksempel Kina, Iran, Nord-Korea og Russland.

Annonsering:

VPNtopp er en gratis portal til VPN-tjenester. For at den skal være gratis for deg, mottar vi et lite honorar for å linke videre til VPN-leverandører.

Vi har imidlertid ikke kapasitet til å dekke alle tilbyderne der ute, for det kryr av dem. Vi håper likevel at du finner denne siden nyttig, og setter stor pris på om du deler den med noen som kan være interessert i VPN-tjenester.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.