Slik finner du IP-adressen din

Din IP adresse er:
[userip_location type=ip]
Du er ubeskyttet
Du befinner deg i
[userip_location type= city], [userip_location type= country]
Din ISP er:
[userip_location type= isp]

Hva er egentlig en IP-adresse?

En IP-adresse er enkelt forklart en tallrekke som identifiserer datamaskinen din på nettet, akkurat som mobiltelefonnummeret ditt identifiserer mobiltelefonen din i telenettet. IP-adressen skiller med andre ord datamaskinene fra hverandre.

IP er en forkortelse av Internet Protocol. Når du oppsøker et nettsted, så vil nettstedet vite hvem du er, på samme måte som når du ringer et sted med mobiltelefonen din. Men det er ikke helt likt, for IP-adressen er nemlig ikke bundet til datamaskinen din. Sitter du hjemme og er koblet til nettverket der, vil IP-adressen være den samme. Men hvis du tar med deg datamaskinen og kobler deg på et annet nettverk, så vil IP-adressen være en annen.

Grunnen til det er at det er internettleverandøren din som gir deg en IP-adresse når du logger på nettet. Dine bevegelser på internett går alltid via internettleverandøren på det nettverket du er tilkoblet, uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

Hva avslører IP-adressen om deg?

IP-adressen avslører ikke navnet ditt og adressen din, selv om det er mange som tror det. Men den avslører hvilken by du er i, og postnummeret der du befinner deg. IP-adressen avslører også hvilken internettleverandør du bruker. Internettleverandøren vil imidlertid ikke røpe IP-adressen din til noen, med unntak av til politiet hvis de har mistanke om at du foretar deg noe kriminelt.

En fordel med IP-adressen din er at den også forteller nettstedet du besøker hvilket land du befinner deg i. Hvis du for eksempel oppsøker et utenlandsk nettsted, og de ser at du har en norsk IP-adresse, kan du for eksempel automatisk få norsk tekst.

Hackere er egentlig ikke ute etter IP-adressen din, de er mer interessert i hvordan de kan få mer informasjon om deg med utgangspunkt i IP-adressen.Derfor er det mange som ønsker å skjule IP-adressen. Men hvordan gjør du det?

Slik kan du endre IP-adresse

Hvis du ønsker å skjule IP-adressen din for andre, så er VPN (Virtual Private Network) løsningen. Ved å benytte deg av en av de mange tilgjengelige VPN-tjenestene på markedet vil din IP-adresse bli endret. Din opprinnelige IP-adresse vil fortsatt være den samme, men den synlige IP-adresse vil være en annen.

En VPN-tjeneste består av mange servere som oftest i flere land. Når du laster ned en VPN-tjeneste, vil all datatrafikk fra datamaskinen din gå via en ekstern server, som kan befinne seg hvor som helst i verden, og den synlige IP-adressen din vil være til denne serveren.

Du velger selvfølgelig selv hvilken server du ønsker å koble deg til, og i hvilket land denne serveren befinner seg. Noe som er praktisk med tanke på geoblokkering. For eksempel er NRK og andre norske TV-kanaler geoblokkert utenfor Norges grenser, slik at du ikke kan se innhold fra disse kanalene når du befinner deg i utlandet. Men hvis du er på ferie i et annet land, kan du med en VPN-tjeneste koble deg til en server som står i Norge. Du får dermed en norsk IP-adresse, slik at du kan se norske TV-kanaler så mye du bare vil.

På samme måte kan du bruke VPN til å se innhold fra andre land når du er her hjemme. Mange bruker for eksempel VPN til å se amerikansk Netflix, som har et langt større tilbud enn Netflix her hjemme.

De beste VPN- tjenestene for å endre IP-adressen din

Det finnes mange VPN-tjenester der ute. Kvaliteten varierer imidlertid med tanke på sikkerhet, hastighet og stabilitet.Her ser du noen av de VPN-tjenestene du du trygt kan bruke til å endre IP-adressen din

1
"NordVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, noe vi skjønner veldig godt."
 • God hastighet og stabil tilknytning
 • Høy kvalitet til lav pris
 • Over 5000 servere i 59 land
96
2
" VPN-tjenesten ProtonVPN, som er basert i Sveits, er alt i alt en god og sikker tjeneste. "
 • Ingen loggføring av data
 • Servere i 50 land
 • AES 256-bit kryptering
80
3
"Surshark er en meget populær VPN-tjeneste som på relativt kort tid har jobbet seg helt opp i tetsjiktet når det kommer til VPN-tjenester."
 • Godt utvalg av servere
 • Konkurransedyktige på pris
 • Veldig rask tjeneste
89
4
" Bullguard er kanskje mest kjent for sitt antivirusprogram, men VPN-tjenesten deres er også bra. "
 • AES 256-bit kryptering
 • Ingen loggføring av data
 • God hastighet
80
5
"CyberGhost er en av de aller beste VPN-tjenestene der ute, og det til en rimelig pris."
 • Kan brukes på 7 enheter samtidig
 • Loggfører ikke databruk
 • Over 6500 servere i 89 land
79
6
"ExpressVPN er et av de tryggeste valgene du kan gjøre. En VPN-tjeneste helt i toppsjiktet."
 • Meget bra hastighet
 • Komplett VPN-løsning
 • Servere i 94 land
98
7
" Hide.me tilbyr både en gratis- og en betalt VPN-tjeneste som gir deg god sikkerhet på nettet. "
 • Loggfører ingen data
 • Stabil tilkobling
 • Godt serverutvalg
80
8
" Den populære VPN-tjenesten HideMyAss er en av de aller beste på markedet. "
 • Servere i 190 land
 • Stabil og sikker tilkobling
 • Kan prøves gratis i 7 dager
80
9
"MacSentry er en komplett VPN-tjeneste som også inneholder mange nyttige tilleggsverktøy"
 • Nyttige tilleggsverktøy
 • Fokuserer på anonymitet
 • Network Lock
80
10
" OVPN er en god VPN-tjeneste som du trygt kan bruke til båe å fjerne geoblokkeringer og surfe anonymt på nettet. "
 • Meget brukervennlig
 • Kill Switch
 • Egne DNS-servere
80

Fire gode grunner til å skjule IP-adressen din

#1 Du kan surfe anonymt og sikkert

Ved å bruke en VPN-tjeneste kan du surfe anonymt på nettet. Mange forbinder dette med kriminalitet, men det kan like godt være at du bare ønsker å beskytte deg mot hackerangrep og bevare ditt personvern på en trygg måte.

#2 Du kan oppheve geoblokkering

Med en VPN-tjeneste kan du koble deg til en server i det landet du vil ha en IP-adresse fra. Ønsker du å se amerikansk Netflix, kobler du deg til en server i USA. De aller fleste VPN-tjenester tilbyr mange servere i land over hele verden.

#3 Du kan fjerne blokkeringer av nettsider

Mange arbeidsplasser og studiesteder har blokkert nettsider som for eksempel Facebook og YouTube i datanettverket sitt. Med en VPN-tjeneste kan du enkelt omgå denne blokkeringen.

#4 Du kan få bedre tilbud på nettet

Med en VPN-tjeneste kan du skaffe deg bedre priser på for eksempel flybilletter eller hotellopphold, i tillegg til mange andre produkter og tjenester. Grunnen til det er at priser varierer fra land til land. Kobler du deg på en server i Hellas, vil du få helt andre priser enn du får her hjemme i Norge. Her er det potensielt mye å spare.

Det er med andre ord mange gode grunner til å bruke en VPN-tjeneste til å endre IP-adressen din. Og hvis du lurer, så er det fullt lovlig å bruke VPN.

Det er derfor du bør prioritere å endre din IP-adresse. En VPN tjeneste kan hjelpe deg ved at du velger den IP-adressen du ønsker gjennom en liste med alternativer. Her kan du blant annet logge deg på en amerikansk IP-adresse for å få tilgang til amerikansk Netflix.

I det hele tatt kommer det mange fordeler ved det å skjule din IP-adresse, og med tjenester som ExpressVPN og NordVPN, så får du virkelig verdi for pengene dine. Finn en VPN tjeneste som kan hjelpe deg å endre din IP-adresse i dag, og åpne opp internett på en anonym og sikker måte i dag!

I møtet med teknologi tenker de færreste over hva de egentlig benytter seg av. Dette er også tilfellet med internettet, der nok mange ikke engang vet hva elementære IP-adresser er. Så hva er egentlig en IP-adresse, og hvorfor er denne så viktig for at du som individ skal kunne besøke et nettsted?

Ofte stilte spørsmål

Hva er en IP-adresse?

En IP-adresse er en unik tallrekke som identifiserer datamaskinen eller enheten din på internett.

Er en IP-adresse permanent?

Nei, en IP-adresse er ikke permanent. Når du flytter datamaskinen eller enheten din til et annet nettverk, vil den få en ny IP-adresse.

Hvordan finner jeg min IP-adresse?

Den enkleste måten å finne din IP-adresse på er å søke på nettet med det samme spørsmålet. Du vil da få opp flere nettsider som kan fortelle deg IP-adressen din med et enkelt klikk.

Har alle sin egen IP-adresse?

Nei, alle har ikke sin egen IP-adresse. IP-adresser er ikke knyttet til personer, men til enheter som er tilkoblet internett, som for eksempel datamaskiner, mobiltelefoner, rutere og skrivere.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.