De beste VPN-tjenestene for oss i Norge

VPN-tjenester kan brukes til mange forskjellige formål. Det er derfor ikke så lett å påstå at en tjeneste er bedre enn en annen. Det kommer an på hva du først og fremst skal bruke VPN-tjenesten til.

Mens noen bruker VPN for datasikkerheten og personvernets skyld, bruker andre VPN-tjenester til å streame innhold fra andre land, eller norsk innhold når de er på ferie i utlandet. Noen bruker også VPN til å skaffe seg billigere flybilletter. Det er nemlig mulig.

Men vi i VPNtopp vet mye om nordmenns VPN-vaner og hva de fleste ønsker. Derfor har vi listet opp de VPN-tjenestene som vi mener er de beste for oss nordmenn her:

1
"NordVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, noe vi skjønner veldig godt."
 • God hastighet og stabil tilknytning
 • Høy kvalitet til lav pris
 • Over 5000 servere i 59 land
96
2
" VPN-tjenesten ProtonVPN, som er basert i Sveits, er alt i alt en god og sikker tjeneste. "
 • Ingen loggføring av data
 • Servere i 50 land
 • AES 256-bit kryptering
80
3
"Surshark er en meget populær VPN-tjeneste som på relativt kort tid har jobbet seg helt opp i tetsjiktet når det kommer til VPN-tjenester."
 • Godt utvalg av servere
 • Konkurransedyktige på pris
 • Veldig rask tjeneste
89
4
" Bullguard er kanskje mest kjent for sitt antivirusprogram, men VPN-tjenesten deres er også bra. "
 • AES 256-bit kryptering
 • Ingen loggføring av data
 • God hastighet
80
5
"CyberGhost er en av de aller beste VPN-tjenestene der ute, og det til en rimelig pris."
 • Kan brukes på 7 enheter samtidig
 • Loggfører ikke databruk
 • Over 6500 servere i 89 land
79
6
"ExpressVPN er et av de tryggeste valgene du kan gjøre. En VPN-tjeneste helt i toppsjiktet."
 • Meget bra hastighet
 • Komplett VPN-løsning
 • Servere i 94 land
98
7
" Hide.me tilbyr både en gratis- og en betalt VPN-tjeneste som gir deg god sikkerhet på nettet. "
 • Loggfører ingen data
 • Stabil tilkobling
 • Godt serverutvalg
80
8
" Den populære VPN-tjenesten HideMyAss er en av de aller beste på markedet. "
 • Servere i 190 land
 • Stabil og sikker tilkobling
 • Kan prøves gratis i 7 dager
80
9
"MacSentry er en komplett VPN-tjeneste som også inneholder mange nyttige tilleggsverktøy"
 • Nyttige tilleggsverktøy
 • Fokuserer på anonymitet
 • Network Lock
80
10
" OVPN er en god VPN-tjeneste som du trygt kan bruke til båe å fjerne geoblokkeringer og surfe anonymt på nettet. "
 • Meget brukervennlig
 • Kill Switch
 • Egne DNS-servere
80

Slik vurderer vi de beste VPN-tjenestene for Norge

Basert på forbruksmønster blant norske VPN-brukere har vi plukket ut noen av de beste VPN-tjenestene der ute, som passer helt utmerket til å dekke nordmenns behov. Når vi vurderer de ulike VPN-tjenestene legger vi vekt på flere forskjellige faktorer, som alle er like viktige på hver sin måte.

#1 Enkel tilgang til norsk innhold fra utlandet

Mange nordmenn ønsker muligheten til å streame norsk innhold, som for eksempel NRK nett TV, TV2 Sumo, Viaplay og lignende når de er på ferie i utlandet. Dette er innhold som er geoblokkert utenfor Norges grenser. Du trenger derfor en VPN-tjeneste med en server i Norge for å få norsk IP-adresse og dermed kunne streame norsk innhold.

#2 Krypteringsnivå

Kryptering og sikkerhet er et viktig aspekt når det gjelder VPN-tjenester. Vi undersøker derfor hvor trygg VPN-tjenesten er i bruk.

#3 Personvern

Mange liker å være anonyme når de surfer på nettet. Derfor er det viktig at VPN-tjenesten du velger ivaretar ditt personvern.

#4 Loggføring

Vi sjekker også om VPN-tjenestene vi omtaler loggfører datatrafikken fra datamaskinen din eller ikke.

#5 Hastighet

Hastighet er en viktig faktor når det kommer til VPN-tjenester. Ingenting er mer irriterende enn en treg forbindelse. Sekunder blir som kjent ekstra lange på internett.

#6 Pris

Hva VPN-tjenesten koster deg i måneden er også et viktig aspekt. Det finnes også flere gratis VPN-tjenester på markedet, men dette er ille tjenester vi anbefaler, da kvaliteten som regel ikke holder mål.

#7 Antall servere

Hvor mange servere VPN-leverandøren har plassert i hvilke land er også noe vi undersøker. De fleste leverandører av VPN har mange servere i en lang rekke land.

#8 Brukervennlighet

Vi sjekker også hvor brukervennlig VPN-tjenesten er. Det skal etter vår mening være svært enkelt å bruke en VPN-tjeneste.

#9 Kundeservice

Hvor mye fokuserer VPN-leverandøren på kundeservice? Etter vår mening er det viktig at hjelpen er kort vei unna når det er noe vi lurer på.

Hva bruker nordmenn VPN mest til?

For å kunne kåre de beste VPN-tjenestene tilpasset norske brukere må vi altså vite hva nordmenn flest bruker VPN til. Mange nordmenn bruker VPN først og fremst til å streame norsk innhold når de er i utlandet, som for eksempel programmer fra NRK, TV2 Sumo, Viaplay og HBO Nordic. På grunn av opphavsrettigheter kan ikke dette innholdet streames utenfor Norges grenser, i alle fall enn så lenge. EU jobber med å redusere bruken av VPN innen EU, og det er foreløpig uklart hvordan dette vil påvirke oss i Norge, ettersom vi ikke er en del av EU.

Med en VPN-tjeneste er det imidlertid lett å unngå disse restriksjonene over landegrenser. Så lenge du kobler deg til en server i Norge, og dermed får en norsk IP-adresse, kan du befinne deg i Thailand, Danmark eller hvilket som helst annet land og fortsatt streame norsk innhold så mye du vil.

Mange bruker også VPN til å se for eksempel amerikansk Netflix, som inneholder veldig mye mer underholdning enn den norske versjonen. Du trenger da en amerikansk IP-adresse før du logger deg på, og dette skaffer du deg enkelt ved å velge en server som står plassert i USA i VPN-tjenesten du benytter.

Men det finnes også mange nordmenn som først og fremst bruker VPN for å beskytte seg bedre mot hacking. Når du bruker en VPN-tjeneste byttes nemlig IP-adressen din ut med IP-adressen til den VPN-serveren du velger å koble deg til. Det blir dermed vanskeligere for hackere å få tak i deg, ettersom VPN-tjenester har gode krypteringsnivåer.

Derfor anbefaler vi ikke gratis VPN-tjenester

ExpressVPN er en av de dyreste VPN tjenestene, men likevel er den etter vår mening verdt VPN er blitt såpass rimelig at vi ikke anbefaler å laste ned en gratis VPN-tjeneste. Du får en god VPN-tjeneste for et sted mellom 30-70 kroner per måned. Dessuten går prisen som regel ned hvis du binder deg for 6 måneder eller mer.

Grunnen til at vi ikke anbefaler gratis VPN-tjenester er rett og slett fordi kvaliteten på disse tjenestene er langt dårligere enn de tjeneste du betaler for. Som med alt annet her i livet. En gratis VPN-tjeneste er som regel både tregere og mindre stabil enn betalte VPN-tjenester. I tillegg selger ofte leverandørene av gratis VPN-tjenester dataen din videre til tredjeparter for bruk i målrettet markedsføring. Det er slik de tjener penger.

Et annet viktig aspekt er at gratis VPN-tjenester i de aller fleste tilfeller har langt færre servere i færre land, noe som reduserer bruksområdet betraktelig.

Dette bør du tenke på før du skaffer deg en VPN-tjeneste

Når du skal velge en VPN-tjeneste blant alle tilbyderne der ute, er det viktig at du tenker på hva du først og fremst skal bruke VPN til. Et godt råd er å ikke lese utenlandske omtaler eller anmeldelser av VPN-tjenester. Disse er som regel ikke relevante for norske brukere.

Du bør heller ikke legge for stor vekt på prisen, da den som nevnt reduseres kraftig hvis du binder deg for et halvt år eller lenger. Det er ikke så viktig hvor mange land VPN-tjenesten du velger har servere tilgjengelig. For hva skal du for eksempel med en server i Tyskland, hvis du ikke skal streame tysk innhold.

Sørg imidlertid for at VPN-tjenesten du velger har servere plassert i Norge. Hvis ikke, vil du ikke få en norsk IP-adresse når du surfer på nettet.

Les deg opp på uavhengige nettsteder som VPNtopp før du bestemmer deg. Her finner du objektive omtaler av de VPN-tjenestene som passer best for folk i Norge.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.