Slik virker HTTPS

HTTPS er den sikre versjonen av HTTP, som er en forkortelse for Hyper Text Transfer Protocol, som er det grunnleggende formatet som brukes for å få tilgang til nettsteder på internett. S-en i HTTPS står for Secure.

Forskjellen på HTTP og HTTPS er at mens HTTP sender ren tekst til en nettside, så sørger HTTPS for å kryptere teksten, slik at den er uleselig for uvedkommende. Hackere kan fortsatt se den, men den er kryptert, slik at den er ubrukelig for dem ettersom de ikke kan hente ut noen nyttig informasjon av den krypterte teksten.

Derfor er HTTPS er sikrere enn HTTP

Det er først og fremst krypteringen som gjør at HTTPS er sikrere enn HTTP. Når du ser at adressen til en nettside begynner med: https// kan du være trygg på at nettsiden er sikker å bruke og at du kommuniserer med den du tror du kommuniserer med. For å si det på en annen måte, så har HTTPS et ekstra sikkerhetslag på toppen.

Google rangerer HTTPS høyere enn HTTP

Det å være synlig på Google er alfa og omega for de aller fleste nettsteder. I alle fall for nettsteder som selger produkter og tjenester. Nettsteder som bruker HTTPS rangeres over nettsteder som bruker HTTP hos Google. Dette fordi den verdenskjente søkemotoren har bestemt seg for å belønne sikkerhet på nettet.

Nettsteder som bare bruker HTTP i protokollen blir dermed straffet av Googles algoritmer. Nå endrer jo Google algoritmer veldig ofte, så ingen vet helt nøyaktig hvordan algoritmene fungerer, men mye tyder på at de som ikke bytter fra HTTP til HTTPS vil bli hengende lengre og lengre etter sine konkurrenter.

Det vil derfor være svært uklokt å tviholde på HTTP heretter. Det vil alltid lønne seg å føye seg etter Google. Sånn er det det bare.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.