Slik setter du opp VPN med Chromecast

For å kunne kombinere VPN med Chromecast må du gjøre innstillinger på nettverket ditt, ettersom Chromecast i utgangspunktet ikke tillater bruk av tredjeparter direkte. Det finnes flere måter å gjøre det på, her ser du et par av de aller enkleste.

Derfor bør du bruke VPN med Chromecast

VPN, eller Virtual Private Network, er en metode for å skjule IP-adressen din for tredjeparter og bytte den ut med IP-adressen til VPN-serveren du er tilkoblet. Du kan derfor opptre helt anonymt på internett uten risiko for å bli sporet. Men VPN er også en svært effektiv måte å lure deg rundt geoblokkeringer, slik at du kan streame TV-serier og annet innhold på tvers av landegrenser uten å måtte irritere deg over rettigheter.

Du har kanskje opplevd å forsøke å streame norsk TV i utlandet? Da får du bare beskjed om at innholdet ikke kan vises utenfor Norges grenser på grunn av rettigheter. Det samme skjer hvis du for eksempel vil se amerikansk Netflix hjemme i Norge.

Med en VPN-tjeneste løser dette seg enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å koble deg til en VPN-server som står i det landet du ønsker å streame innhold fra. Du får dermed en lokal IP-adresse, slik at du kan streame så mye du vil uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

Ved å sette opp VPN med Chromecast, kan du både være anonym på nettet og få full tilgang til blokkerte nettsider, selv når du flytter skjermbildet fra mobilen over på TV-skjermen med Chromecast. En klassisk vinn-vinn-situasjon.

Dette kan du gjøre for å sette opp VPN med Chromecast

Den enkleste måten å sette opp VPN med Chromecast er å sette opp VPN mot ruteren din. Da blir samtlige enheter i nettverket beskyttet av VPN. For å kunne gjøre dette, er du imidlertid avhengig av en ruter som egner seg for VPN. Dette er veldig viktig, hvis ikke kan du skade ruteren. Selve prosessen gjør du i tre steg:

 1. Sjekk at ruteren egner seg for VPN
 2. Installer VPN ved å endre Hardware
 3. Koble Chromecast til det trådløse nettet igjen

Hvis du ikke ønsker å endre Hardware på på ruteren din, kan du i stedet opprette en Wifi hotspot på PC-en din, for så å koble Chromecast til hotspoten. Noe som både er enklere og mindre risikabelt. Ulempen derimot, er at hastigheten kan bli noe redusert.
Kan jeg bruke alle VPN-tjenester med Chromecast?

Du må velge deg en VPN-tjeneste før du kan opprette et hotspot eller endre fastvaren på ruteren din. Det finnes mange forskjellige løsninger tilgjengelige på markedet, og vi anbefaler å sammenligne priser og tjenester for å finne noe som matcher dine behov. Er personvern viktigst for deg? Eller vil du bruke VPN til å få tilgang til underholdningsplattformer som ellers er blokkert? Skal du for eksempel strømme filmer og serier, bør hastighet være topp prioritering.

Det finnes mange VPN-tjenester på markedet som egner seg godt til å kombinere med Chromecast. Du bør velge en VPN-tjeneste som matcher dine behov, enten du først og fremst tenker på å beskytte identiteten din på nettet, eller om du skal streame TV-serier, filmer, dokumentarer og sportssendinger. I det siste tilfellet bør hastigheten veie tyngst. Ingenting er mer irriterende enn lagging når du streamer..

Her er 5 VPN-tjenester du trygt kan velge å bruke med Chromecast:

 1. ExpressVPN
  Kongen av VPN-tjenester, som topper de aller fleste lister når det kommer til VPN. Med ExpressVPN kan du streame i HD- og 4K-kvalitet med høy hastighet. Denne VPN-tjenesten passer derfor veldig godt til å streame TV-serier, filmer og annet innhold.
 2. CyberGhost
  Dette er en billig VPN-tjeneste med høy kvalitet. Hvis hovedformålet er å beskytte identiteten din på internett, er dette et trygt valg. Du kan selvfølgelig også streame innhold.
 3. SurfShark
  Er dere mange i familien som bruker internett, er SurfShark en ypperlig VPN-tjeneste, ettersom du kan koble til så mange enheter du bare vil helt uten begrensninger.
 4. NordVPN
  Dette er en VPN-tjeneste som er en favoritt blant mange nordmenn. De er kjent for å ha høy hastighet og stabile servere, samtidig som sikkerhet står i fokus.
 5. Private Internet Access VPN
  En svært brukervennlig VPN-tjeneste til en lav månedspris som fungerer godt med Chromecast.

Kan jeg bruke en gratis VPN-tjeneste med Chromecast?

Ja, du kan bruke en gratis VPN-tjeneste med Chromecast, men vi vil likevel ikke anbefale at du gjør det. Det er det flere grunner til. For det første er gratis VPN-tjenester generelt mye tregere og langt mindre stabile enn betalte VPN-tjenester. En grunn god nok i seg selv, hvis du liker å streame filmer, TV-serier eller annen underholdning uten irriterende lagging og midlertidige avbrudd.
Men gratis VPN-tjenester er heller ikke like sikre som betalte VPN-tjenester. I tillegg har tilbyderne av gratistjenester en tendens til å selge informasjon om deg videre til tredjeparter, slik at du blir spammet med uønsket målrettet markedsføring i lang tid etterpå.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.