Slik fungerer WireGuard

WireGuard er en effektiv og sikker VPN-protokoll som er utviklet med tanke på at både privatpersoner og bedrifter skal kunne opprette VPN, eller virtuelle private nettverk, med ulike klienter og en server. Programvaren er gratis. Vi forteller deg hvordan det fungerer.

Når du bruker VPN beskytter du identiteten din på nettet, samtidig som all internett-trafikken din blir kryptert. Men VPN kan du også streame innhold som for eksempel TV-serier, filmer eller sportsbegivenheter på tvers av landegrenser, selv om innholdet er geoblokkert.

Flere fordeler med WireGuard

I tillegg til å oppheve geoblokkeringer og få tilgang til massevis av utenlandsk innhold, blir du umulig å spore på nettet med WireGuard. Ingen trenger å vite hva du foretar deg på nettet.

WireGuard er kjent som en av de tryggeste VPN-protokollene. I tillegg skal programvaren være raskere enn konkurrentene OpenVPN og IPSec. WireGuard bruker den beste krypteringen som er å oppdrive med dagens teknologi, så du kan være helt anonym på internett.

Programvaren er enkel å å konfigurere. Installasjonen tar bare et par minutter, og løsningen er svært brukervennlig. WireGuard er kompatibel med både Windows, iOS, MacOS, Linux, Android og FreeBSD. Grunnen til den høye hastigheten til WireGuard er at kildekoden er relativt liten.

Ulemper med WireGuard

Selv om fordelene er mange, er det også ulemper. For eksempel fungerer WireGuard kun utover UDP, noe som gjør at brannmurer kan begrense bruken. I tillegg er verken WireGuard eller Open VPN utviklet for å gi deg full anonymitet, så IP-adressen din kan bli lagret i minnet på VPN-serveren. Dette går det imidlertid an å unngå, men da kreves litt programmering.
WireGuard er i stadig utvikling

VPN-protokollen som utvikles av selskapet Edge Security LLC, sier selv at WireGuard ennå ikke er ferdig. De anbefaler heller ikke at du stoler helt og holdent på programvaren. De jobber ennå hardt med å løse det som har med anonymitet å gjøre. WireGuard kan derfor endres når de kommer opp med nye løsninger.

Men du kan for eksempel bruke VPN-apper på mobilen din, som automatisk omrokkerer nøkler som genereres. Ved å bruke WireGuard på smarttelefoner kan du også bytte nettverk øyeblikkelig. Ettersom kildekoden er såpass liten, krever den heller ikke mye av batteriet på smarttelefonen din.

Slik bruker du WireGuar

Programvaren konfigureres og brukes som SSH. Deretter angis det offentlige nøkler automatisk. WireGuard oppretter en privat nøkkel og en offentlig nøkkel, altså et nøkkelpar. Den offentlige nøkkelen autoriserer enheten din med serveren du bruker, men uten den private nøkkelen, som genereres i nettleseren din, er den offentlige nøkkelen helt ubrukelig.

Det er enkelt og sømløst å bruke WireGuard. Du kan også bytte mellom ulike IP-adresser uten å måtte administrere tilkoblingene. WireGuard bruker det aller siste innen kryptering som Noise protocol framework, Curve25519, SipHash24, HKDF, BLAKE2, Poly1305 og ChaCha20. En komplett sikkerhetspakke der altså, i motsetning til Open VPN- og IPSec-protokoller, som er avhengige av at klienter og servere sammen bestemmer hvilke krypteringsprotokoller som skal brukes i ulike faser.

Slik installerer du WireGuard

Programvaren er enkel å installere, Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned programmet fra nettsiden til WireGuard og velge et operativsystem. Der finner du også enkle veiledninger tilpasset ditt operativsystem.

WireGuard har også apper til både Android og iOS hvis du vil bruke VPN-protokollen på smarttelefonen din. Selve konfigurasjonen og oppretting av nøkkel avhenger litt av hvilket operativsystem du bruker.

WireGuard støtter også Kill Switch

Kill Switch øker sikkerheten din på nettet ytterligere, ettersom IP-adressen din ikke blir synlig selv ved utkobling. Du kan legge til Kill Switch i WireGuards koder, men det skjer ikke automatisk. Noen VPN-tjenester har allerede integrert Kill Switch, og da trenger du ikke gjøre noe selv.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.