Slik fungerer SoftEther VPN

SoftEther er en relativt ny VPN-protokoll med åpen kildekode, som betyr at den er gratis å bruke og at den kan tilpasses etter behov. Men hva er egentlig en VPN protokoll? For å forklare det, er det enklest å begynne med hva VPN egentlig er.

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network. Når du kobler deg til en VPN-tjeneste på nettet krypteres datatrafikken din, slik at personvernet ditt er bedre beskyttet mot uvedkommende, som for eksempel hackere. Med VPN kan du surfe helt anonymt på nettet uten å etterlate deg spor. Dette fordi IP-adressen din blir skjult og byttet ut med IP-adressen til den VPN-serveren du velger å koble deg til.

Du kan også bruke VPN til å oppheve geoblokkeringer og streame innhold på tvers av landegrenser. Hvis du for eksempel vil se amerikansk Netflix i Norge, trenger du en amerikansk IPadresse ettersom innholdet er blokkert utenfor USA sine grenser. Det får du enkelt ved å koble deg til en VPN-server som står i USA. Da kan du streame som om du var i USA. Det samme gjelder andre veien. For å se norsk innhold fra for eksempel NRK nett TV, TV2 Sumo, VIaplay eller HBO Nordic i utlandet, trenger du en norsk IP-adresse. Du må da koble deg til en VPN-server i Norge. De aller fleste tilbydere av VPN-tjenester har servere i mange land, inkludert Norge.

VPN-protokoll

En VPN-protokoll avgjør hvordan trafikken dirigeres mellom enheten din og VPN-serveren du velger å koble deg til. det finnes mange ulike protokoller, som alle har fordeler og ulemper. derfor bør du bestemme deg for hva som er viktigst for deg. Er det sikkerheten på nettet, eller er det for eksempel hastigheten?

SoftEther

SoftEther er en type VPN-protokoll som gjør det mulig å opprette en trygg og sikker VPN-tunnel. Den er rask og stabil, samtidig som det er en relativt ny VPN-protokoll på markedet. Det behøves derfor mer testing og undersøkelser for å finne ut hvor sikker den egentlig er i bruk.

SoftEther er en VPN-protokoll som oppretter en sikker og trygg VPN-tunnel. Den er både rask og stabil, og fungerer på tvers av ulike plattformer med VPN-protokoller som SSL VPN, L2TP/IPSec, OpenVPN og Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol.

SoftEther er også kompatibel med forskjellige operativsystem som Windows, Mac, Linux, Solaris og FreeBSD. Du kan bruke SoftEther på ulike måter:

 • Ad-hoc VPN: Du kan opprette kommunikasjon mellom flere enheter, uansett hvor de er.
 • Fjerntilgang til LAN: Du kan koble til lokale nettverk, uansett hvor du er.
 • LAN til LAN BRIDGE: Du kan opprette forbindelser mellom ulike nettverk.

Når du først har installert SoftEther på enheten din, er VPN-protokollen veldig brukervennlig, men først må du finne en VPN-tjeneste som bruker denne VPN-protokollen. I dag er det ikke så mange, men vi regner med at det vil bli flere etter hvert som den forholdsvis nye protokollen blir mer etablert.

Er det trygt å bruke SoftEther?

Ja, det er trygt å bruke SoftEther fordi krypteringen er meget god. Du kan derfor bruke kildekoden til å unngå såkalte MITM – Man-in-the-middle angrep. Det er betegnelsen for en hackerangrep hvor en uautorisert part kommer seg inn for å tolke kommunikasjonen mellom to forskjellige parter, for å hente ut sensitive personopplysninger som for eksempel kredittkortopplysninger.

Hvordan er hastigheten på SoftEther?

Softether er en rask VPN-protokoll med en gjennomstrømning på opptil 900 Mbps, som er raskere enn både OpenVPN og PPTP. Men SoftEther har også flere fordeler. Ettersom den er basert på HTTPS, fungerer den svært godt med brannmurer.

Fordeler med SoftEther:

 • Svært enkel installasjon
 • Fungerer på tvers av ulike plattformer
 • Sikker i bruk
 • Åpen kildekode
 • Takler brannmurer effektivt

Ulemper med SoftEther:

 • En relativt ny VPN-protokoll
 • Få VPN-tjenester tilbyr SoftEther
 • Du må installere programvaren selv
VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.