NordVPN eller SurfShark?

NordVPN er kjent som en av de aller beste VPN-tjenestene på markedet, sammen med ExpressVPN. Men de siste årene har det også dukket opp noen interessante utfordrere, som for eksempel SurfShark tilbake i 2018. SurfShark har på relativt kort tid bygd seg opp som en reell konkurrent til de aller beste, og de får stadig flere brukere. Her kan du se hvorfor.

NordVPN

nordvpn image - VPNTopp

Den veletablerte VPN-tjenesten NordVPN tilbyr over 6000 servere i 60 forskjellige land. Når de i tillegg er kjent for å ha både raske og svært pålitelige servere, er det vanskelig for konkurrenter å matche tilbudet.

NordVPN bruker den sterkeste krypteringen som er oppdrive med dagens teknologi, nemlig AES 2567-bit kryptering. Det er den samme krypteringen som brukes av det amerikanske forsvaret.

Om Surfshark

surfshark image - VPNTopp

SurfShark, basert på De britiske Jomfruøyene, er en ganske fersk VPN-tjeneste som siden oppstarten i 2018 bare har fått flere og flere brukere. Og det er det gode grunner til. Selv om de ikke kan konkurrere når det gjelder antall servere, har de så god kvalitet på tjenesten at det fungerer godt for de aller fleste.

Kvalitet og hastighet på servere

Gode servere med tilstrekkelig hastighet er viktig når det gjelder VPN, særlig om du først og fremst bruker VPN til å streame TV-serier, filmer, dokumentarer eller sportsbegivenheter på tvers av landegrenser.

NordVPN er viden kjent for sine raske og pålitelige servere. Mange velger derfor NordVPN eller konkurrenten ExpressVPN nettopp på grunn av dette. Men når det er sagt, er det ikke mye som skiller NordVPN og SurfShark når det kommer til hastighet. All bruk av VPN reduserer hastigheten noe, ettersom datatrafikken styres via en ekstern server, men dette merker du lite til med begge disse VPN-tjenestene.

Likevel er NordVPN hakket raskere enn SurfShark, med en gjennomsnittlig hastighet på 169 Mbps mot 114 Mbps.

Sikkerhet

Både NordVPN og SurfShark bruker AES 256-bit kryptering på lik linje med flere store internasjonale selskaper og det amerikanske forsvaret, Ingen har hittil klart å låse opp nøkkelen til denne krypteringen. Det finnes riktignok en datamaskin som kan klare det, men det vil ta milliarder av år.

Begge disse VPN-leverandørene har også en rekke sikkerhetsfunksjoner i tillegg, som for eksempel kill-switch, som sørger for at IP-adressen din forblir skjult selv om du skulle miste tilkoblingen til VPN-serveren.

Pris

Både NordVPN og SurfShark koster i utgangspunktet litt over 100 kroner per måned, men begge har store rabatter hvis du velger å binde deg for en lengre periode. Binder du deg for en lengre periode hos NordVPN, reduseres prisen ned til 35 kroner per måned, mens du hos SurfShark kan få prisen helt ned i 20 kroner per måned hvis du binder deg for 2 år.

Brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet er det også ganske likt mellom NordVPN og SurfShark. Begge er svært brukervennlige tjenester som ikke krever noen teknisk kompetanse for å bruke.

NordVPN har riktignok flere tilleggsfunksjoner enn SurfShark, men etter vår mening kommer de ganske likt ut med tanke på hvor enkelt det er å bruke begge tjenestene. Både NordVPN og SurfShark har dessuten gode supportsider, hvor du finner svarene på det meste av det du måtte lure på. Skulle du fortsatt stå fast, tilbyr begge disse VPN-tjenestene kundeservice 24/7 via live chat.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.