NordVPN eller ProtonVPN?

NordVPN regnes av mange, sammen med ExpressVPN, som en av de aller beste VPN-tjenestene på markedet. Men selv om ProtonVPN ikke er like anerkjent som NordVPN er de fullt på høyde. Her kan du lese mer om begge disse VPN-tjenestene.

NordVPN

nordvpn image - VPNTopp

Med 6000 servere i 60 land er det vanskelig å konkurrere med NordVPN. Denne VPN-tjenesten er en av de største og aller mest populære tjenestene på markedet. En fleksibel prismodell gjør at du kan få NordVPN helt ned til noen og tredve kroner per måned, hvis du binder deg for en lengre periode.

ProtonVPN

protonvpn image - VPNTopp

Du har kanskje hørt om ProtonMail, som regnes som en av de sikreste mailene på markedet. De samme folkene står bak VPN-tjenesten ProtonVPN. Selskapet er basert i Sveits, og slipper dermed unna den strenge lovgivningen om loggføring av datatrafikk i EU og USA. ProtonVPN tilbyr over 1000 servere i 51 forskjellige land, men vi tror likevel det er fokuset på sikkerhet som gjør at så mange allerede har valgt denne VPN-tjenesten.

Kvalitet og hastighet på servere

Vi finner ingenting som skiller NordVPN og ProtonVPN når det gjelder kvaliteten og hastigheten på servere. Men med tanke på at NordVPN har fem ganger så mange servere som ProtonVPN, så bikker det litt i favør NordVPN på dette punktet.

Sikkerhet

Det er også fint lite som skiller NordVPN og ProtonVPN når det kommer til sikkerhet. Begge disse VPN-tjenesten bruker den sikreste krypteringen som er å oppdrive med dagens teknologi, og den samme krypteringen som blant annet brukes av det amerikanske forsvaret og flere store internasjonale selskaper. Vi snakker da om AES 256-bit kryptering.

Pris

Når det gjelder pris har NordVPN og ProtonVPN valgt å bruke ulike prismodeller. Mens det blir billigere og billigere jo lenger du binder deg hos NordVPN, har ProtonVPN faste prispakker på ulike nivåer.

Hos NordVPN koster én måned rundt 100 kroner, mens du kan få prisen helt ned i 35 kroner i måneden hvis du binder deg for en lengre periode, noe det absolutt er verdt å gjøre.

ProtonVPN tilbyr en gratistjeneste, som faktisk er ganske bra i forhold til mange andre gratis VPN-tjenester. Dette er først og fremst på grunn av sikkerheten. Men du har flere begrensninger når det gjelder gratis VPN. Blant annet redusert hastighet og begrensninger for hvor mye data du kan laste ned per dag.

Den billigste pakken hos ProtonVPN kalles Basic og koster 40 kroner i måneden. Du kan da bruke to enheter samtidig med høy hastighet. Velger du prispakken Plus, kan du bruke 4 enheter samtidig, men du må da ut med 80 kroner i måneden. ProtonVPN operer også med en prispakke de kaller Visionary, hvor du får tilgang til absolutt alt ProtonVPN har å tilby av ekstra sikkerhetsfunksjoner, og du kan bruke 10 enheter samtidig. Denne prispakken hos ProtonVPN koster 240 kroner i måneden.

Brukervennlighet

Selv om ProtonVPN også er å betrakte som en brukervennlig VPN-tjeneste, er det likevel litt mer komplisert enn det er hos NordVPN. Derfor slår NordVPN ProtonVPN akkurat på dette punktet. Når det er sagt, så må vi også skryte av de brukervennlige appene til ProtonVPN for både Android og iOS.

Begge disse VPN-tjenestene anbefales på det sterkeste av oss.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.