NordVPN eller IPVanish?

NordVPN er en av de aller mest populære VPN-tjenestene på markedet, og kanskje særlig blant nordmenn. Men det finnes mange gode VPN-tjenester der ute, så det skader likevel ikke å sammenligne NordVPN med noen av dem før du bestemmer deg. IPVanish kan for eksempel være et alternativ.

NordVPN

nordvpn image - VPNTopp

Med over 6000 servere i 60 land er NordVPN utvilsomt blant de aller største VPN-aktørene på markedet. De er også kjent for høy hastighet og god stabilitet på serverne sine, i tillegg til at de bruker den beste krypteringen som er å oppdrive med dagens teknologi, AES 256-bit kryptering, som er den samme krypteringen som brukes av det amerikanske forsvaret.

IPVanish

ipvanish image - VPNTopp

IPVanish har over 1500 servere i 51 land, noe som skulle holde for de aller fleste. De bruker dessuten den samme sikre krypteringen som NordVPN og de fleste andre store VPN-leverandører på markedet. IPVanish kan være et godt alternativ, spør du oss.

Kvalitet og hastighet på servere

Både NordVPN og IPvanish er kjent for god kvalitet på sine servere. Når det kommer til hastighet er det viktig å nevne at all bruk av VPN vil redusere hastigheten, ettersom datatrafikken rutes via en ekstern server. Dette merker du imidlertid lite til hos NordVPN. Du merker det heller ikke på mange av serverne til IPVanish, men de har også servere som ikke er like raske. Derfor vinner NordVPN denne duellen på hastighet.

Sikkerhet

Både NordVPN og IPVanish bruker AES 256-bit kryptering, den samme krypteringen som brukes av det amerikanske forsvaret. Det er den sterkeste krypteringen som finnes i dagens teknologi, og ingen klarer å låse opp nøkkelen. Begge aktører har også en rekke tilleggsfunksjoner som forbedrer sikkerheten ytterligere, som for eksempel kill-switch som sørger for at IP-adressen din holdes skjult selv om du skulle miste tilkoblingen til serveren.

Det bør nevnes at IPVanish er basert i USA, som er et av de landene som er ivrigst etter å overvåke innbyggernes adferd på nettet. Selv om de påstår at de ikke loggfører datatrafikken din, ble de for noen få år siden anklaget for å ha lekket opplysninger om brukere av tjenesten til FBI.

De fleste andre store VPN-leverandører er basert i land hvor det ikke er pålagt å lagre datatrafikken til brukerne, så også NordVPN. Men alt i alt er begge disse VPN-leverandørene gode når det kommer til sikkerhet for personvernet ditt.

Pris

Når det kommer til pris er IPVanish noe billigere enn NordVPN, men hvis du skal bruke VPN i en lengre periode er det lite som skiller rent prismessig. Selv om NordVPN koster rundt 100 kroner i måneden og IPVanish bare 50 kroner, er prisen omtrent det samme hos begge hvis du binder deg for en lengre periode. Vi snakker da om rundt 30 kroner. Eller rettere sagt litt over 30 kroner for NordVPN og litt under 30 kroner for IPVanish. Summer du uansett har råd til.

Brukervennlighet

NordVPN er en veldig brukervennlig VPN-tjeneste som fungerer på alle enheter, med programvare til både Windows, macOS og Linux, i tillegg til egne apper for iOS og Android. Du kan også bruke NordVPN til Apple TV og Smart TV. Du kan bruke NordVPN på inntil 6 enheter samtidig, men vær klar over dette kan gå ut over hastigheten på tjenesten.

Det er enkelt å velge servere og land hos NordVPN, med enkle og intuitive menyer. De har ogs en døgnåpen kundeservice som hjelper deg via live chat eller e-post hvis det skulle være noe du lurer på.

IPVanish er også en svært brukervennlig VPN-tjeneste med egne programmer til både Windows, macOS og LInux, i tillegg til apper for Android og iOS. Du kan dessuten bruke IPVanish på så mange enheter du vil.

Uansett hvilken av disse to VPN-tjenestene du velger, kan du vre trygg på at identiteten din på nettet er anonym. Det at NordVPN vinner litt på de fleste faktorer, gjør imidlertid at vi ville valgt NordVPN fremfor IPVanish hvis vi måtte velge.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.