NordVPN eller ExpressVPN?

NordVPN og ExpressVPN er to av de største og beste leverandørene av VPN på markedet, og begge tjenestene er veldig populære både her hjemme og i resten av verden. Her snakker vi virkelig kvalitet i alle ledd. Men hvilken av dem bør du velge?

Her kan du lese mer om ExpressVPN og NordVPN, så valget ditt forhåpentligvis blir enklere.

NordVPN

NordVPN så dagens lys tilbake i 2012. Bak denne populære VPN-tjenesten står selskapet Tefincom & Co S.A. med base i Panama. NordVPN har 5000 servere plassert i 60 land og tilbyr programvare til både Android, iOS, mac OS, Windows og Linux.

ExpressVPN

ExpressVPN har holdt på noen år lenger enn NordVPN. De kom på markedet i 2009. Tjenesten er levert av ExpressVPN International Ltd. med base på Jomfruøyene. ExpressVPN har 3000 servere i over 90 land. Som NordVPN tilbyr også ExpressVPN programvare til både Android, iOS, mac OS, Windows og Linux.

Begge disse VPN-tjenestene har meget høy kvalitet, og det er bare små forskjeller i tilbudet. Mens NordVPN har flere servere, har ExpressVPN servere i flere land.

Hastighet

Både NordVPN og ExpressVPN har høy hastighet, men ExpressVPN kommer aller best ut når det gjelder hastigheten på tilkobling til servere. Akkurat på det punktet er de raskere enn NordVPN, selv om forskjellen ikke er stor. Med tanke på brukervennlighet, er det selvfølgelig en stor fordel at tilkoblingen skjer så raskt som mulig.

Når det gjelder hastigheten på serverene er den så lik at det nærmest blir umulig å skille mellom dem.

Sikkerhet

Både NordVPN og ExpressVPN er svært sikre VPN-tjenester. Begge tilbyr en 256-bit AES-kryptering, som også blant annet brukes av myndigheter og militæret. Ingen av de to VPN-tjenestene loggfører databruk og begge har en kill switch, som sørger for å holde IP-adressen din skjult selv om du skulle miste tilkoblingen til serveren.

Når du mister tilkoblingen til serveren, noe som kan forekomme også på de beste VPN-tjenestene, så vises IP-adressen din midlertidig. Men dette trenger du ikke bekymre deg for når du bruker NordVPN eller ExpressVPN som begge har kill switch.

Kan man bruke NordVPN og ExpressVPN til å se Netflix?

Ja, du kan bruke begge disse VPN-tjenestene til å se Netflix i mange land, inkludert USA hvor tilbudet er desidert størst. Både NordVPN og ExpressVPN har mange servere i USA.
Netflix er forresten en av de største grunnene til at nordmenn bruker VPN. Veldig mange har en VPN-tjeneste kun til dette formålet.

Hvilken VPN-tjeneste gir deg mest for pengene?

Når det gjelder pris så vinner NordVPN over ExpressVPN. Per måned koster de omtrent det samme, i øyeblikket tett oppunder 100 kroner. Men prisforskjellen kommer til syne når du binder deg for en lengre periode. Binder du deg for 36 måneder hos NordVPN, koster tjenesten deg 25 kroner i måneden, mens du kan binde deg for 15 måneder hos ExpressVPN og få en pris på 50 kroner per måned. Forskjellen er kanskje ikke så stor, men når man først skal sammenligne, må vi kåre en vinner. Prisvinneren blir dermed NordVPN.

Brukervennlighet

Både NordVPN og ExpressVPN er veldig enkle å bruke. Du laster ned tjenesten, velger en server på verdenskartet og kobler deg til til. Så er du i gang. Den eneste forskjellen er at det tar bittelitt kortere tid å koble deg til en server hos ExpressVPN.

Kundeservice

Kundeservice er et av aspektene vi legger stor vekt på når vi omtaler VPN-tjenester. Både NordVPN og ExpressVPN er gode på kundeservice og tilbyr assistanse 24/7 via live chat. Du kan også kontakte kundeservice via e-post hvis du heller foretrekker det, men hvis det haster med svar er det live chat som gjelder. Da får du svar der og da.

Begge VPN-tjenestene har i tillegg gode FAQ-sider, hvor du finner svar på det aller meste du måtte lure på.

Apper

Både NordVPN og ExpressVPN har apper til Android og iOS, så tjenestene fungerer like godt på iPhone og iPad som på Android-telefoner og nettbrett. Forskjellen derimot, er at ExpressVPN tilbyr et langt større utvalg av programvare til ulike plattformer enn det NordVPN gjør.

En ting de imidlertid har til felles, er at både NordVPN og ExpressVPN gir deg muligheten til å koble på flere enheter samtidig.

En måneds prøveperiode

Selv om ingen av disse to VPN-tjenesten tilbyr gratisversjoner, så har begge en pengene tilbake garanti de første 30 dagene. Det betyr at hvis du stopper abonnementet innen 30 dager, får du hele beløpet tilbakebetalt.

Torrenting

Du kan bruke både NordVPN og ExpressVPN til å laste ned torrent-filer, men husk at torrenting ikke er lovlig. Nå finnes det heldigvis mange streamingtjenester på markedet, så behovet for torrenting er blitt mindre. Du er helt anonym når du bruker NordVPN eller ExpressVPN, da begge tjenestene skjuler IP-adressen din godt.

Alt i alt er NordVPN og ExpressVPN så og si identiske når det kommer til kvalitet. Det spiller egentlig ingen rolle hvilken av dem du velger, du får uansett en VPN-tjeneste helt i verdensklasse, og det for en billig penge.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.