Kan jeg velge en gratis VPN-tjeneste?

Det finnes flere gratis VPN-tjenester på markedet, men vi anbefaler sterkt at du velger en VPN-tjeneste som du betaler en liten sum for hver måned. Det er ikke snakk om mer enn en hundrelapp, og i de aller fleste tilfeller lavere enn det. Hvis du binder deg for et halvt år eller mer, kan du slippe unna med priser helt ned i 30 kroner per måned.

Det er flere grunner til at du ikke bør velge en gratis VPN-tjeneste. Vi forklarer deg grundig hvorfor her.

Forskjellen på gratis og betalte VPN-tjenester

Forskjellene på VPN-tjenester som er gratis og VPN-tjenester du betaler for er store. Så store at du raskt vil angre hvis du går for en VPN-tjeneste som er gratis. Her er de største og viktigste forskjellene.

Tregere hastighet

Gratis VPN-tjenester har så og si alltid en tregere hastighet enn betalte VPN-tjenester. Når det er sagt, må vi også nevne at all bruk av VPN, uansett om det er gratis- eller betalte løsninger, er litt tregere fordi all datatrafikk fra datamaskinen eller enheten din omdirigeres via en ekstern VPN-server.

Men med de beste VPN-tjenesten merker du knapt forskjell på hastigheten. Det vil du derimot raskt gjøre hvis du velger en gratis VPN-tjeneste.

Grunnen til at gratis VPN-tjenester er tregere enn betalte er at leverandørene av gratis VPN-tjenester ikke har midler til å reinvestere i flere og bedre servere. Mens de største og beste VPN-tjenestene har et sted mellom 2000 og 5000 servere i mange land rundt om i verden, har en typisk gratis VPN-tjeneste kanskje 10 servere. Ofte blir disse overbelastet, noe som igjen går ut over hastigheten.

Hastigheten er en viktig faktor uansett hva du foretar deg på internett, enten du spiller, streamer en serie, film eller fotballkamp. Treg hastighet er rett og slett utrolig irriterende, og det er virkelig verdt å betale en liten sum hver måned for å slippe irritasjonsmomentet. Vi lover.

Ikke bruk gratis VPN-tjenester til Netflix

Det er mange nordmenn som bruker VPN til å se den amerikanske versjonen av Netflix, hvor innholdet er langt større enn her hjemme i Norge. Det er det imidlertid bare å glemme hvis du velger en gratis VPN-tjeneste.

Grunnen til det er at Netflix kontinuerlig jobber med å blokkere VPN-servere, da de ikke vil at folk skal lure geoblokkeringen av innholdet, selv om det er fullt lovlig. Gratis VPN-tjenester har som hovedregel langt færre servere enn VPN-tjenester du betaler for. Det er derfor enklere for Netflix å blokkere disse serverene.

Dårligere kryptering er lik redusert sikkerhet

En av de viktigste forskjellene på gratis VPN-tjenester og VPN-tjenester du må betale for er krypteringsnivået. Mens du med de beste VPN-tjenestene alltid vil være anonym på nettet og dermed så og si umulig å hacke eller spore, kan du ikke stole på dette i like stor grad når du bruker en gratis VPN-tjeneste.

Grunnen til det er at gratis VPN-tjenester er mindre stabile, slik at IP-adressen din midlertidig kan være synlig for andre når du mister tilkoblingen. Noe du vil oppleve å gjøre relativt ofte.
De beste VPN-tjeneste har kryptering på avansert militært nivå. Sikrere blir det ikke.

Gratis VPN-tjenester er som regel begrenset

En annen forskjell på gratis VPN-tjenester og betalte VPN-tjenester er at gratistjenestene ofte har begrensninger når det kommer til data. Tenk så irriterende å bli kastet ut midt i en film, eller en fotballkamp for den saks skyld.

Begrensningene til gratis VPN-tjenester varierer fra leverandør til leverandør, men som regel har de en daglig databegrensning.

Prisforskjellen er ikke stor

Med tanke på at du kan få en god VPN-tjeneste for helt ned i 30 kroner per måned hvis du binder deg for en lengre periode, så er den summen så lav at det vil være uklokt å heller velge en gratis VPN-tjeneste. Til det er forskjellene på kvaliteten og brukeropplevelsen for stor.

De aller fleste leverandører av VPN tilbyr også en gratis 30 dagers periode. Det vil si at du får pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd med tjenesten og ikke vil bruke den videre.
Vårt klare råd er å velge en betalt VPN-tjeneste. Du slipper å irritere deg og du kan surfe helt anonymt med god hastighet.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.