ExpressVPN eller SurfShark?

Med så mange VPN-tjenester å velge mellom kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken man skal velget. Vi tar sammenligningen for deg, slik at jobben din blir enklere. Her sammenligner vi ExpressVPN og SurfShark. To veldig gode VPN-tjenester.

ExpressVPN

express vpn image - VPNTopp

ExpressVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, mange regner den også for den aller beste. Med ExpressVPN kan du velge mellom over 3000 servere i hele 94 land rundt om i verden. De er også kjent for å være en rask, stabil og sikker VPN-tjeneste.

Surfshark

 

surfshark image - VPNTopp

SurfShark er en forholdsvis fersk VPN-tjeneste som dukket opp på markedet i 2018. Siden den gang har de opplevd en enorm vekst, og det er mye på grunn av kvalitet og pris. SurfShark har 1700 servere i 63 forskjellige land. Du kan bruke SurfShark på så mange enheter du ønsker samtidig.

Kvalitet og hastighet på servere

Det blir dårlig gjort å sammenligne disse to VPN-tjenestene når det kommer til antall servere, for her er ExpressVPN overlegne. Men når det gjelder kvalitet og hastighet er SurfShark helt på høyde. Og selv om ExpressVPN har servere i flere land enn SurfShark, har SurfShark mange gode servere i de landene de fleste ønsker å streame innhold fra, inkludert Norge, USA, og Storbritannia.

Selv om all bruk av VPN reduserer hastigheten noe fordi all datatrafikken går via en ekstern server, merker du fint lite til det verken hos ExpressVPN eller SurfShark. Begge har servere av høy kvalitet, som i tillegg til å være raske også er svært stabile.

Sikkerhet

Sikkerhet er en viktig faktor når det gjelder VPN, da mange skaffer seg en VPN-tjeneste for å beskytte identiteten sin på nettet optimalt. Med en VPN-tjeneste skjules IP-adressen din og byttes ut med IP-adressen til den VPN-serveren du velger å koble deg til. Dermed blir det umulig for uvedkommende å spore deg på nettet, og du kan surfe 100 % anonymt. VPN beskytter personvernet ditt på internett.

Mens ExpressVPN bruker en AES 256-bit kryptering, på lik linje med det amerikanske forsvaret, bruker SurfShark en like sikker kryptering, kalt AES 256-bit GCM. Begge VPN-leverandørene har i tillegg en rekke ekstra sikkerhetsfunksjoner som kill-switch, som sørger for at IP-adressen din forblir skjult selv ved avbrudd fra serveren du er tilkoblet, og beskyttelse mot DNS- og IP-lekkasjer.

Selv om ExpressVPN når alt kommer til alt har flere sikkerhetsfunksjoner enn SurfShark, kan du trygt velge hvilken som helst av disse VPN-tjenestene til å beskytte sikkerheten din på internett.

Pris

Det er lite som skiller ExpressVPN og SurfShark hvis du velger et abonnement på én måned. Da må du ut med litt over 100 kroner begge steder. Men SurfShark slår ExpressVPN på pris hvis du binder deg i en lengre periode. Binder du deg for 2 år hos SurfShark, får du 8+ % rabatt på prisen og betaler dermed under 20 kroner i måneden. Billigere blir det ikke, hvis du da ikke velger en helt gratis VPN-tjeneste. Dette er imidlertid ikke noe vi anbefaler deg å gjøre, då du må regne med flere begrensninger, tregere hastighet og en langt mindre stabil VPN-tjeneste.

ExpressVPN koster 120 kroner i måneden hvis du velger én måned. Men jo lenger du binder deg, jo billigere blir tjenesten. Velger du 6 måneder koster ExpressVPN 99 kroner, mens du må ut med 80 kroner i måneden hvis du binder deg for 12 måneder. Velger du imidlertid 2 år, slipper du unna med 50 kroner i måneden.

Både ExpressVPN og SurfShark tilbyr en 30 dagers pengene tilbake garanti, som garanterer deg alle pengene tilbake hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med tjenesten du har fått levert.

Brukervennlighet

Vi finner begge disse VPN-tjeneste svært brukervennlige med enkle og intuitive menyer. Det er for eksempel svært enkelt å velge hvilken server i hvilket land du vil koble deg til.

Både ExpressVPN og SurfShark er etter vår mening trygge valg når det kommer til VPN. Mange velger nok ExpressVPN på grunn av antall servere og tilgjengelige land, men begge VPN-tjenesten fungerer svært godt både til å skjule IP-adressen din på nettet og streame innhold på tvers av landegrenser.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.