ExpressVPN eller ProtonVPN?

Det finnes mange gode VPN-tjenester der ute, og det er ikke alltid så lett å bestemme seg for hvilken løsning man skal gå for. Derfor har vi sammenlignet flere av dem for å gjøre jobben enklere for deg. Her er forskjellene på ExpressVPN og ProtonVPN. Begge disse VPN-tjenestene er er forøvrig trygge valg.

ExpressVPN

express vpn image - VPNTopp

ExpressVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene på markedet, mange regner den også for den aller beste. Med ExpressVPN kan du velge mellom over 3000 servere i hele 94 land rundt om i verden. De er også kjent for å være en rask, stabil og sikker VPN-tjeneste.

ProtonVPN

protonvpn image - VPNTopp

ProtonVPN dukket opp på markedet i 2014, og har siden den tid jobbet seg opp blant de store VPN-tjenestene. Mange kjenner kanskje til ProtonMail fra før, som er kjent for ekstrem sikkerhet. Det er de samme folkene som står bak ProtonVPN, som har over 1000 servere i 51 forskjellige land.

Kvalitet og hastighet på servere

Hastighet og stabilitet på servere er en viktig faktor når det gjelder valg av VPN-tjeneste. Få ting er mer irriterende enn lagging mens du streamer og mer eller mindre tilfeldige avbrudd. Både ExpressVPN og ProtonVPN er kjent for raske og stabile servere, men ExpressVPN har tre ganger så mange av dem i nesten dobbelt så mange land.

Selv om all bruk av VPN reduserer hastigheten noe fordi all datatrafikken går via en ekstern server, merker du fint lite til det verken hos ExpressVPN eller ProtonVPN. Begge har servere av høy kvalitet, som i tillegg til å være raske også er svært stabile.

Sikkerhet

Sikkerhet når du surfer på nettet er noe enda flere burde være opptatt av. Hackere og andre med onde hensikter finner stadig nye metoder for å lure til seg alt fra penger til personopplysninger ved hjelp av IP-adresser som ligger åpne.

Med en VPN-tjeneste skjules IP-adressen din og byttes ut med IP-adressen til den VPN-serveren du velger å koble deg til. Dermed blir det umulig for uvedkommende å spore deg på nettet, og du kan surfe 100 % anonymt. VPN beskytter personvernet ditt på internett.

Både ExpressVPN og ProtonVPN bruker den beste krypteringen som er å oppdrive med dagens teknologi, også kalt AES 256-bit kryptering. Det samme brukes av det amerikanske forsvaret, så begge kan regnes som svært sikre VPN-tjenester.

ExpressVPN har i tillegg en rekke ekstra sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel egne krypterte DNS på hver eneste server. De har også kill-switch som sørger for at IP-adressen din forblir skjult selv om det skulle oppstå feil på serveren du er tilkoblet eller om du skulle miste tilkoblingen.

ProtonVPN er egentlig ikke noe dårligere og tilbyr omtrent de samme sikkerhetsfunksjonene som ExpressVPN. De har også kill-switch, i tillegg til beskyttelse mot DNS- og IP-lekkasjer.

ProtonVPN oppbevarer til og med maskinene serverne er lagret i et gammelt militært hvelv i Sveits. Der står de trygt 100 meter under jorda.

Du kan trygt velge begge disse VPN-tjenesten hvis du er opptatt av sikkerhet .

Pris

Prisen per måned er også en av faktorene på vektskålen når man skal velge en VPN-tjeneste, selv om prisforskjellene ikke er så veldig store. De siste årene har tilbyderne av VPN-tjenester lokket til seg mange brukere med kreative prismodeller. De aller fleste av dem reduserer prisen kraftig hvis du binder deg for en periode, enten det er 6 måneder, ett, to eller tre år. Binder du deg for tre år ligger som regel prisene helt ned i 20 kroner i måneden, noen til og med enda billigere.

Det finnes også helt gratis VPN-tjenester, men da må du regne med tregere hastighet og begrensninger når det gjelder data. Vi anbefaler ikke at du velger en gratis VPN-tjeneste. Kvaliteten er langt høyere på betalte VPN-tjenester, som du dessuten kan få så billig at det nesten er gratis likevel.

Når det er sagt har faktisk ProtonVPN er av de bedre gratistjenestene på markedet, men med flere begrensninger. Hastigheten går ned og det er grenser for hvor mye du kan streame. Du kan også bare bruke VPN-tjenesten på én enhet.

Priser hos Proton VPN

 

Proton VPN Pris banner

For å få fullt utbytte av ProtonVPN bør du velge deres mest populære abonnement som kalles Plus. Du må riktignok ut med 80 kroner i måneden, med da har du full tilgang til alle funksjoner helt uten begrensninger. I tillegg kan du bruke VPN-tjenesten på 5 enheter samtidig, praktisk med tanke på resten av familien.

Du kan også velge Basic hos ProtonVPN, og da slipper du unna med 40 kroner i måneden. Du kan da bruke tjenesten på to enheter samtidig med høy hastighet. Ulempen er imidlertid at du går glipp av noen sikkerhetsfunksjoner.

ProtonVPN har også et medlemskap de kaller Visionary. Da får du i tillegg til alt du får med Plus også tilgang til ProtonMail. Du må riktignok ut med rundt 240 kroner i måneden for dette abonnementet.

Priser hos ExpressVPN

ExpressVPN Pris banner

ExpressVPN koster 120 kroner i måneden hvis du velger én måned. Men jo lenger du binder deg, jo billigere blir tjenesten. Velger du 6 måneder koster ExpressVPN 99 kroner, mens du må ut med 80 kroner i måneden hvis du binder deg for 12 måneder. Velger du imidlertid 2 år, slipper du unna med 50 kroner i måneden.

Uansett hvilken av disse du velger, kan du bruke ExpressVPN på 5 enheter samtidig. I tillegg har ExpressVPN en 30 dagers pengene tilbake garanti som garanterer deg alle pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd med tjenesten de leverer.

Brukervennlighet

VPN skal være enkelt, og det er det også i de aller fleste tilfeller. Både EXpressVPN og ProtonVPN er brukervennlige tjenester med enkle og intuitive menyer. Det er for eksempel svært enkelt å velge hvilken server i hvilket land du vil koble deg til.

Både ExpressVPN og ProtonVPN fungerer godt også på andre enheter enn PC. Begge tilbyr apper til både iPhone og Android-telefoner. Du kan også bruke begge tjenester på Smart TV og spillkonsoller, selv om du ikke kan laste ned selve programmet til disse enhetene.

Alt i alt er det to av de aller beste VPN-tjenestene på markedet vi har sammenlignet her. Selv om mye er likestilt, ligger likevel ligger ExpressVPN hakket over etter vår mening.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.