Dette er de 5 sikreste nettleserne på markedet

Du vil kanskje bli overrasket over at mange av de største og mest brukte nettleserne der ute ikke rangeres blant de sikreste. Grunnen til at de er så populære, er først og fremst at de tilbyr de raskeste og mest omfattende søkemotorene. Men flere av dem slurver når det kommer til personvern og sikkerhet. Her er de 5 nettleserne vi mener er de beste på dette området, selv om de kanskje ikke er så raske som de du er vant til å bruke.

Firefox

Firefox har du sikkert hørt om, i alle fall om du bruker eller har brukt Mac. Denne nettleseren er like sikker som for eksempel Google Chrome, men i motsetning til sistnevnte bruker ikke Firefox nettleserhistorikken til å tjene penger på å pepre deg med alle mulige slags irriterende annonser. Det er den ideelle organisasjonen Mozilla som står bak Firefox. Etter vår mening er Mozilla Firefox et godt alternativ til de største og mest brukte nettleserne der ute, og spesielt etter at de lanserte sin nye søkemotor Quantum.

Tor Browser

Tor Browser er for mange en helt ukjent nettleser, men den har mange likhetstrekk med Firefox da den blant annet bruker de samme grunnleggende sikkerhetsfunksjonene. Tor Browser bruker https overalt, og nettleseren er egentlig et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Tor Project og Electronic Frontier, som gikk ut på å utvikle en enda bedre kryptering i nettleseren enn det https tilbyr.

Mange teknologibevisste brukere har Tor Browser som sin soleklare favoritt, blant annet fordi sikkerhetsnivået er høyt og at deres søkemotor Disconnect.me er helt der oppe blant de aller beste.

Waterfox

Waterfox er en annen nettleser som også bruker det grunnleggende fra Firefox. det faktum at det ikke har kommet noen oppdateringer siden 56.04-versjonen av Waterfox ble lansert i februar 2018, sier mye om kvaliteten på denne nettleseren. Waterfox er kompatibel med alle tilleggsprogrammer, og den er svært brukervennlig. Nettleseren er også kjent for å tette sikkerhetshull i Firefox. Du kan bruke Waterfox på både Android, iOS, Linux og Windows.

Brave

Nettleseren Brave baserer seg mye på Chromium, som danner mye av grunnlaget for kildekoden til Google Chrome. Hvis du er vant til å bruke Chrome, vil du raskt finne deg godt til rette i Brave ettersom oppsettet er så og si identisk. Når du bruker Brave som nettleser, er sporingsbeskyttelse, annonse- og skriptblokkering inkludert. I likhet med Tor Browser bruker også Brave https overalt, og det er derfor en veldig sikker nettleser.

Pale Moon

Den siste nettleseren på vår topp 5-liste over de sikreste nettleserne på markedet er Pale Moon. Denne nettleseren baserer seg, som flere av de andre på denne listen, også på det grunnleggende i Firefox. Pale Moon er i dag kompatibel med operativsystemene Windows og Linux, men vi vet de jobber med å utvide til å inkludere flere operativsystemer.

Mange alternative nettlesere

Det finnes også mange flere sikre nettlesere på markedet, men er du opptatt av ditt personvern og ønsker å surfe sikkert på nettet, kan du trygt velge en av nettleserne på denne listen, som etter vår mening er de aller sikreste alternativene i dag.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.