5 gode grunner til å bruke VPN

Stadig flere nordmenn finner veien til VPN-tjenester. Forståelig nok, ettersom VPN har mange fordeler og flere bruksområder. Her er 5 gode grunner til å skaffe deg en VPN-tjeneste.

1. Sikkerhet

Nettkriminaliteten øker stadig dessverre, og stadig flere blir utsatt for hackerangrep som kan få store økonomiske konsekvenser. Typiske ting hackerne er ute etter er passord, konto- og kortinfomasjon og selvfølgelig sensitiv personinformasjon, gjerne for å kjøpe ting i ditt navn, eller for eksempel ta opp lån.

Bruker du VPN blir IP-adressen din skjult for uvedkommende og all datatrafikk kryptert, da det opprettes en sikker tunnel fra deg til VPN-serveren du er tilkoblet. De beste VPN-tjenesten loggfører ikke datatrafikken din, samtidig som en kill-switch sørger for at IP-adressen din forblir skjult selv ved avbrudd fra serveren.

2. Opphever geoblokkeringer

De fleste VPN-tjenester har servere i mange land rundt om i verden, inkludert Norge. Du kan derfor bruke VPN til å oppheve geblokkeringer og streame TV-serier, filmer og annet innhold på tvers av landegrenser. Ønsker du for eksempel å se amerikansk Netflix, som har fem ganger så mye innhold som Netflix her hjemme, kobler du deg enkelt til en server i USA. Du får dermed en amerikansk IP-adresse og kan streame amerikansk Netflix i Norge som om du skulle ha vært i USA.

Det samme gjelder norsk innhold som for eksempel NRK nett TV, TV2 Sumo, Viaplay eller HBO Nordic, som er geoblokkert utenfor Norges grenser. Kobler du deg til en server i Norge, kan du streame dette innholdet fritt uansett i hvilket land du måtte befinne deg i.

3. Spare penger ved netthandel

Du kan også bruke VPN til å gjøre gode kupp på nettet. For eksempel er flybilletter og hotellopphold langt billigere hvis du kjøper fra et annet land. Ved å koble deg på en server i for eksempel Ungarn, kan du få helt andre priser på flybilletter, hotell eller helt andre ting for den saks skyld, enn du får her hjemme.

Det lureste er å velge et land med lav gjennomsnittslønn. Gjør du litt research her, kan det være mye penger å spare.

4. Omgå sensur fra myndigheter

Noen bruker også VPN for å omgå sensur fra myndigheter. For eksempel er nettsider som Facebook og Twitter ikke lovlig i land som blant andre Kina, Iran og Nord-Korea. Med en VPN-tjeneste får du likevel tilgang til disse nettsidene i de aktuelle landene ved å koble deg til en VPN-server i et land hvor Facebook og Twitter er fullt lovlig, som heldigvis er de aller fleste land i verden.

5. Gir deg full anonymitet på nettet

Når du bruker en VPN-tjeneste blir IP-adressen din, som er identiteten din på nettet, skjult og byttet ut med IP-adressen til den VPN-serveren du velger å koble deg til. Dermed kan du surfe 100 % anonymt på nettet, uten at uvedkommende har mulighet til å spore datatrafikken eller identiteten din.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.