Slik kan du kombinere Tor og VPN for ekstra sikkerhet

Vil du ha en ekstra sikkerhet på nettet, bør du vurdere å kombinere Tor og VPN. Begge er sikre løsninger, som blir enda sikrere når de brukes sammen.

Tor er egentlig en forkortelse for The Onion Router, som er et åpent og svært sikkert nettverk som lar deg surfe på nettet helt anonymt, på samme måte som når du bruker en VPN-tjeneste. Tor har servere plassert rundt omkring i verden, slik at medlemmer av nettverket kan kommunisere privat med hverandre. Tjenesten kan brukes både med eller uten VPN.

Både Tor og VPN er velegnet til å streame TV-serier og annet innhold på tvers av landegrenser for å omgå geoblokkeringer på grunn av rettigheter. De lar deg for eksempel sjekke Facebook og Twitter, selv i de land hvor nettsider som Facebook og Twitter er forbudt å bruke, som for eksempel i Iran og Kina.

Når du bruker Tor rutes all datatrafikken din gjennom nettverket, slik at alle brukere av Tor ser helt like ut for uvedkommende. Fordelen er at du kan surfe og laste ned ting fra nettet helt anonymt, men ulempen er at hastigheten til tider kan være ganske treg. Alt som sendes gjennom Tor-nettverket blir kryptert tre ganger på veien, så du etterlater deg ingen spor.

VPN er forkortelsen for Virtual Private Network, som er tunneler med avansert kryptering og høy sikkerhet. VPN skjuler IP-adressen din og bytter den ut med IP-adressen til den VPN-serveren du er tilkoblet, slik at det blir umulig å spore deg på nettet. Du kan dermed surfe helt anonymt.

De fleste VPN-tjenester har servere i mange land rundt om i verden. Du kan derfor også bruke VPN til å oppheve geoblokkeringer og streame innhold på tvers av landegrenser. Hvis du for eksempel vil se amerikansk Netflix, som er geoblokkert utenfor USAs grenser, kobler du deg bare til en server som står i USA for å få en amerikansk IP-adresse. Så enkelt er det.

På samme måte kan du bruke VPN til å se norsk TV og annet norsk innhold når du er i utlandet. Du må da bare sørge for å koble deg til en VPN-server som står i Norge, slik at du får en norsk IP-adresse.

Hvordan kombinere Tor og VPN for ekstra sikkerhet?

For at du skal kunne kombinere Tor og VPN for ekstra sikkerhet på nettet, må du installere Tor og abonnere på en VPN-tjeneste. Det lureste er å koble deg til VPN før du bruker Tor, da prosessen er mye enklere. Dessuten unngår du å miste hastigheten VPN-tjenesten gir deg. I tillegg holder du IP-adressen din 100 % skjult når du kobler deg til VPN først.

Tor er nemlig en omdiskutert tjeneste, selv om den er fullt lovlig å bruke. Flere internettleverandører reagerer negativt når noen logger seg på Tor. Grunnen til det er at det foregår mye ulovlig på Tor med tanke på nedlastning. det slipper du imidlertid å bekymre deg for hvis du allerede er tilkoblet en VPN-tjeneste.

Slik kommer du i gang med Tor

Det er enkelt å komme i gang med Tor, da den fungerer som en vanlig nettleser. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned nettleseren fra Tor sine offisielle sider og installere den ved å følge instruksjonene på skjermen. Du kan bruke Tor både på Windows, Linux og iOS, i tillegg til en egen app for Android.

Første gang du åpner nettleseren etter at den er installert på maskinen din, kan du logge deg på Tor. Prosessen er svært enkel.

Slik kommer du i gang med VPN

Det finnes mange VPN-tjenester der ute, men vi anbefaler deg å velge en pålitelig tjeneste som du finner omtale av her på våre nettsider. Vi omtaler kun seriøse aktører. Når du har valgt den VPN-tjenesten du ønsker å bruke, laster du den bare ned fra den aktuelle tilbyderens nettsider. Så velger du en server i det landet du vil koble deg til, deretter er du i gang.

VPN kan brukes på PC, Mac, nettbrett og på iPhone og Android-telefoner. Du kan også bruke noen VPN-tjenester på spillkonsoller og Smart TV.

Ulemper ved Tor

Du skal være klar over at det er noen ulemper ved å bruke Tor. Den største av dem er hastigheten som kan oppleves som veldig treg. Dette er selvfølgelig irriterende hvis du skal streame en TV-serie eller en film. Tor er bygd opp med mange proxy-servere på kryss og tvers som all data skal gjennom. Det er dette som reduserer hastigheten og gjør Tor til en treg tjeneste.

En annen ulempe er at Tor kun sikrer surfedataen din og ikke andre tjenester som brukes samtidig. Du må derfor konfigurere andre apper separat for full beskyttelse.

Men hvis det først og fremst er optimal sikkerhet på nettet du er ute etter, er det ingenting som slår kombinasjonen av Tor og VPN. Du blir rett og slett helt anonym.

VPNtopp.no anbefaler følgende casino nettsider:

Vårt mål er å bli den ledende nettsiden for personvern og sikkerhet på internett i Norge. VPNtopp tester tilgjengelige VPN-tjenester og skriver objektive anmeldelser, i tillegg til relevante nyheter om alt som har med personvern og nettsikkerhet å gjøre.

Copyright ©2020 - 2024 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alle rettigheter forbeholdes.